Přepravky na maso do skladu i pro přepravu

Přeprava a uskladnění masa vyžaduje splnění hygienických a teplotních podmínek a důležitá je také pevnost a vhodná velikost přepravek. Vybírat si je můžete z více variant. 

Podmínky při přepravě a skladování masa

Maso patří k potravinám, které vyžadují vhodnou teplotu. Jinak by v něm mohlo rychle dojít k přemnožení bakterií. Maximální bezpečná teplota pro vepřové a hovězí maso je + 7 °C, pro drůbeží a králičí maso je to + 4 °C. Vnitřnosti by měly být skladovány při ještě nižší teplotě, a to pouze do + 3 °C. U mořských ryb je potřebná teplota do + 2 °C, u sladkovodních do + 5 °C. Tuto teplotu je třeba zachovat při skladování i přepravě.

 

Přepravky na maso z pevného plastu

Materiál, z něhož jsou přepravky na maso vyrobeny, odpovídá hygienickým požadavkům na přepravu a skladování nezabalených potravin. Očekávat můžete také vynikající pevnost. Dosahovaná nosnost je až 30 kg, silné stěny a rukojeti zvládnou i námahu během manipulace. Výhodou je také nízká hmotnost prázdných přepravek a možnost jejich stohování. Při jejich používání oceníte vhodnost pro přepravníky a válečkové transportéry.

Vyberte si velikost, která vám vyhovuje

Pro vaše potřeby jsou vám k dispozici různé rozměry přepravek. Zvolit si můžete nízké přepravky na maso s rozměry 60 x 40 x 12,5 cm, které zároveň zajišťují výborný přehled v obsahu. V naší nabídce máme pro vás také přepravky na maso E2 a E3 s výškou 20 a 30 cm.

Jednoduché mytí a hygienické požadavky

Pro pohodlné a hygienicky vyhovující uložení masa a ryb budete potřebovat plastové přepravky na maso, které odpovídají požadavkům normy DIN 55423. Vyhovovat vám budou i při jejich čištění. Jednoduše se myjí pomocí vody a čistícího prostředku. Aby nedocházelo k usazení nečistot a kousků masa v rohech, je vhodné je nakonec opláchnout silným proudem vody.