Léto a podzim jsou roční období, během kterých nás příroda obdarovává velkým množstvím chutných (i méně chutných) potravin. Pokud chceme fungovat jako naši prarodiče a těšit se z těchto plodů až do dalšího léta, musíme se je naučit správně skladovat. Máte však ke skladování potravin potřebné pomůcky?
Šipky, bylinky, čaje
Celé léto jste poctivě sbírali bylinky na čaj a zakončujete to právě před prvními mrazy sběrem šipek, které jsou plné vitamínu C. Víte však, jak by se měly správně skladovat bylinky? Ideálním místem pro jejich odpočinek jsou skleněné sklenice, které uschováte na tmavém místě. Bylinky byste neměli skladovat více než rok.
Jablka, brambory, ořechy
Tyto podzimní plody se nejlépe cítí ve vzdušných přepravkách ve sklepě nebo v montážní jámě, kde je celý rok stabilní nízká teplota. Pokud nemáte vhodné přepravky pro jejich skladování, vyberte si z naší široké nabídkypřepravek na ovoce a zeleninu.
Zel a kvašení
Je jen velmi málo lidí, kteří nemají rádi alespoň jedno jídlo, které obsahuje zelí. Segedín, Vepšo knedlík zelo, zelníci, ale i pečená kachna nebo husa s pořádnou dávkou zdravého zelí. Od zelí - chlapi hustí, ale i zelí se musíte naučit správně zkvasit a následně uschovat na celou zimu.
Zavařeniny
Zavařen je vždy buď velmi málo nebo ohromně mnoho. Každý, kdo má rád ovocné kompoty, džemy nebo jiné typické zavařeniny ví, že k jejich uschování je zapotřebí pořádně velké spíže nebo sklep s pořádně velkým regálem.
Umíte potraviny sušit?
S praktickou sušičkou potravin si dokážete nasušit velké zásoby různých potravin. Bylinky, houby, jablíčka, ale dokonce já hovězí jerky jsou dokonalými příklady sušených pokrmů, které mají své čestné místo v mnoha kuchyních Slovenska.